Pressmeddelande från WS Mobility 2017-04-03

Företaget WoodStar Mobility växlar upp och byter namn till StarMobility. Namnbytet är ett resultat av ett omfattande varumärkesarbete. Det nya namnet och varumärket lanseras på hjälpmedelsmässan Leva & Fungera den 4-6 april.

StarMobility är ledande experter på att specialanpassa bilar så att de går att köra och åka i även för personer som på grund av funktionshinder har svårt att hantera en traditionell bil. För att förtydliga sitt erbjudande och nå nya marknader har företaget tagit beslutet att byta företagsnamn och logotyp.

– Vi stryker Wood ifrån vårt namn, eftersom vi inte längre säljer skogsmaskiner, säger företagets vd Micke Andersson. Namnet WoodStar har hängt med sedan min pappa som var en av grundarna till företaget byggde om fyrhjulingar för skogsbruk. Men idag har vi fokus på anpassning av bilar för privatmarknaden och även kommersiella fordon.


Växer och utvecklar erbjudandet

StarMobility anpassar och bygger om såväl nya som befintliga fordon. Det kan vara allt ifrån att sänka bilgolv för att kunna köra sittandes i rullstol, till att flytta gas och broms till handstyrda spakar. Tidigare har marknaden bestått av enbart privatfordon men under 2017 har StarMobility även börjat specialanpassa taxibilar, färdtjänst och bussar. Samtidigt utökar de den egna produktionen, för att komplettera det importerade sortimentet.

Branschledande Superföretag

Sedan StarMobility startade 2011 har det vuxit till att bli ett av de ledande i branschen. 2016 utsågs de till Superföretag av Veckans Affärer och blev samtidigt certifierade enligt ISO 14001 som är en miljöcertifiering, samt ISO 9001 som avser kvalitet i ledningssystem och arbetsplatsen som helhet. Planen är att fortsätta växa och kunna erbjuda ännu bättre individuella anpassningar med hög kvalitet.

Unik lösning presenteras på mässan

I samband med namnbytet uppdaterar StarMobility även utseendet på sin logotyp, webbplats och övrigt marknadsmaterial. Något som kommer att märkas på Leva & Fungera på Svenska Mässan, där StarMobility är en av utställarna. På mässan kommer besökarna att kunna titta närmare på flera av de modeller StarMobility jobbar med, bland annat en helt unik helgolvsänkning för nya Volkswagen T6.

– Den här anpassningen är den enda på marknaden i sitt slag, där golvet är sänkt hela vägen så att man kan ta sig in med rullstol till en körande position,
berättar Micke Andersson och tillägger att det även finns en hel del nyheter att se fram emot under året, då StarMobility successivt utökar sin produktportfölj.

Om Star Mobility:
StarMobility grundades 2011 och är idag 8 anställda. Huvudkontoret samt verkstad finns i Mölnlycke.  Presskontakt: Micke Andersson, tel 073-529 41 31 micke@starmobility.se